Ápolási útmutató

Ápolási útmutató

  1. A szúrások után a tetováló megtisztítja, ellátja a tetoválást és lefedi egy fóliával, hogy semilyen külső szennyeződés ne érhesse a friss sebet valamint a ruhadarab ne ragadjon hozzá.
  2. 1-3 órán belül óvatosan el lehet távolítani a fóliát.
  3. Tisztítsd meg a tetoválást a Tattoomed cleansing géllel és langyos vízzel mosd le. Ehhez nem kell semmilyen más eszközt használnod, csak a gondosan megtisztított kezedet.
  4. Kenj fel egy vékony réteg Tattoomed After tattoo krémet a tetoválásra, aznélkül, hogy erőssen masszíroznád a bőrt és ismételd ezt valahányszor a tetoválás elkezd száradni, igy egy vékony védőréteg fog kialakulni és nem lesz száraz és sebes a bőr.
  5. Távolítsd el az eső napon keletkezett sebfolyadékot a Tattoomed Cleansing géllel és lanyos vízzel aztán kenj fel egy újabb vékony réteg Tattoomed After Tattoo krémet.
  6. A első 4-5 napban ismételd minden reggel és este, vagy lehetőség esetén minbden 4 órában. Először mozst le a tetoválást a lesmosó gélellel és lanygyos vízzel, hagyd, hogy megszáradjon, majd vigyél fel egy vékony réteget a Tattoomed After Tattoo krémből tetovált területre.
  7. A következő napokban krémezd a tetoválást napi 3 – 5 alkalommal, hogy ne száradjon ki és a seb váladéka ne keményedjen be.
  8. A gyógyulási fázisban kerüld a sportot, a bőr felesleges érintését és terhelését, vakarózást, próbáld megelőzni a ruha sebhelyhez való ragadását és a seb szennyeződését.

A tetoválásod későbbi szépsége nem csak a tetováló művész ügyességétől, hanem a tetoválás helyes ápolásától is függ!

További tippeket a tetoválás ápolásával kapcsolatban a következő link alatt találsz 10 tipp a tetoválás helyes ápolásához


TattooMed Magyarország